Sport

 

Als Belgian Shetland Sheepdog Club informeren we u ook graag over sporten die u kan beoefenen met uw

trouwe viervoeter(s).

 

Hieronder trachten we een groot aantal sporten voor u op een rijtje te zetten.

Beweging en training met je jonge hondje! 

Regelmatig wordt de vraag gesteld: hoelang mag je nu eigenlijk wandelen met een pup, wanneer mag je beginnen met een sport zoals agility?

Om hier een volledig antwoord op te geven, is het belangrijk  iets meer toelichting te geven over de groei van een jonge hond en de mate van belastbaarheid. We zetten voor u enkele tips en regels op een rijtje zodat u op een zo gezond mogelijke manier met een zo min mogelijke belasting van uw hond kan genieten tijdens zijn groei.

Lees meer ... 

Gehoorzaamheid 

Gehoorzaamheid is de basis van elke hondentraining

Het is van groot belang dat een pup geen verkeerde gewoontes aanleert. Gehoorzaamheid kan hier bij helpen.

 

Bij veel mensen die gehoorzaamheidswedstrijden spelen was het in de eerste plaats om hun hondje gehoorzaam te maken, maar als je dan ziet hoe goed je beste maatje het doet, wil je al vlug meer.

Lees meer ... 

Agility

 

Agility betekent, vertaald uit het Engels “wendbaarheid“.

Het is een behendigheidssport waar het plezier van zowel hond als baasje voorop staat, een teamsport die je samen met je hond beoefent.

Lees meer ... 

Dogfrisbee

 

Voor vele mensen is Dogfrisbee een sport waar ze nog nooit over gehoord hebben. Maar geen paniek, dat komt omdat de Dogfrisbee hier in België nog in zijn kinderschoenen staat. Ook bij onze buren in Nederland is de sport nog niet zo lang gekend. Zij staan al wel wat verder op vlak van deze sport maar niet getreurd ook bij ons maken we een sprongetje in de goede richting.

Lees meer ... 

Dogdance

 

Dogdance is een moderne hondensport, een mix van basisoefeningen, volgoefeningen en trucjestraining onder begeleiding van muziek. Het is ook een sport die echt teamwork vereist en de band met je hond versterkt.

Lees meer ... 

Hoopers

 

Hoopers is een leuke en volwaardige hondensport, geschikt voor elke hond en elke handler, jong en oud kan deelnemen aan deze geweldige hondensport.

Lees meer ... 

Treibball

Treibbal, vertaald drijfbal, is een jonge hondensport die volledig in opmars is in België. Het leuke aan deze hondensport is dat iedereen, zowel jong als oud, sportief of niet sportief, mee kan doen aan deze sport.

Treibbal is een alternatief voor schapendrijven en vergt de nodige inspanning van zowel de handler als de hond, maar ook samenwerking is van essentieel belang om het spel naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer ...

Flyball

Flyball is een discipline in de hondensport die in teamverband wordt gespeeld.

Flyball is een high-speed estafette die honden kunnen spelen met hun baasjes. Een team concurreert met andere teams om vier hindernissen te springen, een bal te vangen en achter elkaar terug te rennen totdat alle vier de honden hun beurt hebben gehad. Het eerste team dat de race uitvoert zonder een fout te maken, en in de snelste tijd, wint! Klein, groot, snel, langzaam, rashond of geen rashond, dit is een sport voor alle honden.

Lees meer ...

Schapendrijven

 

 

 

Bij het schapendrijven wordt er verwacht dat de hond samen met de handler op een rustige manier de schapen bij elkaar houdt en van de ene plaats naar de andere brengt. Al het werk moet rustig en beheerst verlopen. Bij elke ondoordachte beweging kan een schaap in paniek geraken.

Lees meer ...